Kenniscafé Groene Schoolpleinen – 20 juni 2022

 

In Noord-Holland zijn steeds meer basisscholen bezig hun schoolplein te vergroenen. De oude, grijze tegelpleinen verdwijnen en maken plaats voor een uitdagende, groene speel,- en leeromgeving.

 

Kinderen ontdekken en onderzoeken de natuur, planten en dieren voelen zich daar thuis en leraren gebruiken de buitenruimte voor hun lessen. Er is inmiddels al veel kennis en ervaring hoe je dat veranderproces het beste kunt aanpakken. Team Groen Kapitaal van de Provincie Noord-Holland en de leden van Stichting Springzaad vinden het belangrijk scholen hierbij te ondersteunen en organiseren daarom een Kenniscafé Groene Schoolpleinen.

Wanneer      : Maandag 20 juni 2022

Inloop           : Tussen 15.00 en 15.15 uur

Einde             : 17.15 uur

Locatie          : Het nieuwe, groene schoolplein van basisschool De Cocon, Pater Schiphorststraat 1, 1827 NJ Alkmaar

Wat kan je allemaal verwachten?

  • Ervaringen van basisschool De Cocon over hun verandertraject (met rondleiding).
  • Diverse workshops. De inhoud laten we afhangen van de wensen van de deelnemers. Mogelijkheden zijn o.a.: stappenplan groen schoolplein, moestuinieren, educatief gebruik, financiën.
  • Ontmoeting, kennisdelen en netwerken.
  • Uitgebreide boekentafel.

Dit Kenniscafé is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het basisonderwijs en betrokken is bij groene schoolpleinen of daarmee wil starten. Wil jij op jouw school geïnspireerd aan de slag met het schoolplein en ben je op zoek naar kennis, ervaring of bondgenoten? Kom dan naar het Kenniscafé. Deze workshopmiddag word je kosteloos aangeboden door Provincie Noord-Holland vanuit de aanpak Groen Kapitaal en Stichting Springzaad.

Met vragen, kun je mailen naar noordhollandnoord@springzaad.nl

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en dient uiterlijk woensdag 15 juni te hebben plaatsgevonden. Voor opgave, klik hier.