Elk initiatief dat start met een crowdfundingcampagne volgt een trainingsprogramma, ontvangt een bijdrage van €250 aan de campagne en maakt kans op een extra bijdrage van de Provincie op het Groen Kapitaal Congres op 14 december, waar nog eens €10.000 verdeeld wordt over 3 projecten.

Provincie Noord-Holland wil hiermee de biodiversiteit in de provincie bevorderen en natuurinitiatieven ondersteunen. Alle projecten die meedoen krijgen persoonlijke begeleiding van Voor je Buurt bij het voorbereiden en uitvoeren van de crowdfundingcampagne. De initiatieven zullen ook verschijnen op het platform Groen Kapitaal.

Programma

 • Op 16 oktober geeft Voor je Buurt de eerste workshop waarin het gaat over crowdfunding: wat is crowdfunding en hoe ziet een campagne eruit? Deelnemers gaan praktisch aan de slag met het voorbereiden van de crowdfundingcampagne voor hun eigen project.
 • Op 30 oktober geven IVN en Landschap Noord-Holland de tweede workshop waarin het zal gaan over het bevorderen de biodiversiteit.
 • Op 13 november vindt de derde workshop plaats. Deze sluit aan op het kenniscafé van de IVN. In die workshop, gegeven door Voor je Buurt, bereiden de deelnemers hun crowdfundingcampagne verder voor en gaan de eerste campagnes van start.

Criteria

Een initiatief komt in aanmerking voor de startbijdrage van €250 als het initiatief:

 • Bijdraagt aan het realiseren of versterken van natuur en het bevorderen van biodiversiteit.
 • Bijdraagt aan een of meer van de volgende natuurcombinaties
  – Infrastructuur en natuur: zoals biodiverse bermen, een paddenscherm
  – Water(berging) en natuur: denk aan een groen dak met waterberging en natuurvriendelijke oevers
  – Landbouw en natuur: denk aan de bescherming van weidevogels
  – Groene leefomgeving: zoals een groene gevel, een buurttuin, tiny forest of voedselproductie in de stad
 • Plaatsvindt in Noord-Holland.
 • Dit jaar nog geen subsidie van Provincie Noord-Holland ontvangt voor hetzelfde (deel)project.

Groen Kapitaal Congres

Op 14 december vindt het Groen Kapitaal Congres plaats. Alle projecten krijgen daar de mogelijkheid te crowdfunden en zo donaties op te halen voor hun campagne. Drie van deze initiatieven krijgen de ruimte om hun project te pitchen. De bezoekers krijgen daarna de mogelijkheid om door middel van vouchers €10.000 te verdelen over deze drie projecten. Welke drie projecten dit zijn, wordt begin december bepaald door de Provincie op basis van drie criteria: het unieke aantal donateurs en vrijwilligers op de crowdfundingcampagne, het tot dan toe opgehaalde bedrag en de impact op de biodiversiteit.

Aanmelden

Ben jij betrokken bij een natuurproject of heb je een goed idee voor het bevorderen van de biodiversiteit in jouw omgeving? Neem dan deel aan het Groen Kapitaalprogramma en krijg persoonlijke begeleiding, volg een trainingsprogramma en ontvang een bijdrage van de Provincie aan jouw campagne! Maak daarnaast nog kans op een extra bijdrage aan je campagne op het Groen Kapitaal Congres op 14 december!

Aanmelden kan door een campagnepagina aan te maken op crowdfundingvoornatuur.nl/start-project. Wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 15 initiatieven!