Een korte uitleg van Else Kramer

Else Kramer gaf tijdens #deWeekvanhetGroeneKapitaal op haar energieke wijze een smartphone fotografiecursus en liet ons spelenderwijs ontdekken hoe onze camera werkt én hoe we veel betere foto’s en video’s kunnen maken. Else: ”Ik weet na jarenlang fotograferen en het geven van trainingen dat je het beste leert als je plezier hebt. Als je mag onderzoeken en ontdekken. En als je precies datgene aangereikt krijgt dat je nodig hebt – niet meer en niet minder. “

1. Check of je lenzen schoon zijn

Zeker met een smartphone is het belangrijk dat je dit checkt. Vingerafdrukken, kruimels of druppels. Ze kunnen de kwaliteit van je foto behoorlijk beïnvloeden. Veeg je lensjes schoon met een shawl, shirt of doekje.

2. Denk van tevoren na hoe je de foto wilt maken

Wil je een boom in de lengte, draai dan je telefoon een kwartslag en dus staand, en als het een landschap is, dan beter dat je liggende foto’s maakt. Zo voorkom je loze ruimtes en kun je beter inzoomen op jouw onderwerp.

3. Druk af met je volume knop

Hard drukken op het knopje op het scherm kan zorgen voor onscherpe en dus bewogen foto’s. Een goed alternatief is om het volumeknopje van je telefoon te gebruiken. Dan heb je je telefoon veel beter onder controle.