Wil jij je als bewoner, ondernemer, beleidsmaker of terreinbeheerder actief inzetten voor de Noord-Hollandse natuur? Nou dan ben je hier aan het goede adres!

Op 22 september van 13.00-17.00 uur organiseert IVN samen met ons en Natuur en Milieu federatie Noord-Holland een gratis handen-uit-de-mouwen-middag om aan de slag te gaan met biodiversiteitsherstel en elkaar te inspireren over biodiversiteit in Noord-Holland. De focus ligt op het opbouwen van slimme, lokale samenwerkingen. Dit doen we aan de hand van interactieve workshops en speeddates. We vinden het heel leuk  als jij ook komt. Je kunt je HIER inschrijven. Niet te lang wachten, want op deze mooie plek is maar beperkte ruimte.

 

We gaan met de volgende vragen aan de slag. De focus ligt op het opbouwen van slimme, lokale samenwerkingen. Je krijgt antwoorden op deze vragen;

  • Hoe vind je kansrijke plekken om aan de slag te gaan in jouw omgeving?
  • Hoe vind je de juiste partners?
  • Hoe krijg je inzicht in gezonde, lokale ecosystemen en meet je de biodiversiteit?
  • Hoe vind je financiering voor je project?
  • Hoe werk je samen met vrijwilligers en groenprofessionals?
  • Hoe organiseer je duurzaam beheer?

Na deze dag hopen we dat je naar huis gaat met concrete ideeën om zelf aan de slag te gaan.

Biodiversiteit, wat is dat eigenlijk?

Met biodiversiteit bedoelen we de rijkdom van de natuur, die we terugzien in de verscheidenheid aan dieren en planten en de ecosystemen waar ze deel van uitmaken. Dat is een hele mond vol, maar belangrijk om te benoemen omdat iedereen die dat wil  op eigen wijze mee kan werken aan versterking van de lokale biodiversiteit. Vaak begint dat al in je eigen tuin of straat. Wanneer je de smaak te pakken hebt ontstaat misschien het verlangen om ook grootschaliger aan de slag te gaan. Door samenwerking te zoeken met bijvoorbeeld de gemeente, andere groenpioniers uit de wijk, lokale boeren, de beheerders van aangrenzende natuurgebieden, bedrijven om de hoek, hoveniers en natuurorganisaties Toch? Deze inspiratiemiddag staat dan ook in het teken van slim, lokaal samenwerken.
Want hoe meer mensen en organisaties je enthousiast krijgt voor je plannen, hoe meer je kunt bereiken!

Locatie en tijd

We houden deze middag op het prachtige voedselbos de Groene Oase. Van 13:00 uur tot 17:00 kunnen we hier rondlopen en proeven wat biodiversiteit met een plek kan doen. Nogmaals, meld je HIER aan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Lees meer over de Greenspots: https://platform.groenkapitaal.nl/greenspots/