Groen Kapitaal – introductie gemeente –

Je bent hier:-Groen Kapitaal – introductie gemeente –

Groen Kapitaal, samen voor meer biodiversiteit

 

Groen Kapitaal is in 2016 als pilot van de provincie Noord-Holland begonnen om de biodiversiteit te vergroten, en deze meer aandacht te geven. Dit doen wij op drie fronten; met kennis, communicatie en netwerk. Met burgers en gemeentes gaan wij in gesprek om te kijken of we de ‘groene initiatieven’ kunnen realiseren of kunnen vergroten. Inmiddels is Groen Kapitaal geen pilot meer, maar gegroeid tot een succesvol netwerkplatform Zo hebben wij inmiddels 50 initiatieven ondersteund, hebben we een toolbox voor jullie ontwikkeld boordevol tips, en organiseren we elk jaar mooie bijeenkomsten. We stellen hierbij ons graag even aan jullie voor om te kijken waar we elkaar kunnen helpen om de biodiversiteit te vergroten.

Gedeputeerde Esther Rommel:” Gemeenten zijn belangrijke partners in het Nederlandse biodiversiteitsbeleid, zeker waar het aankomt op uitvoering. Zij hebben een centrale positie vanwege het contact met burgers, lokale organisaties, waterschap en provincie. Gemeenten kunnen daarom op ontelbare manieren – meestal samen met andere partijen – werken aan biodiversiteit.”

Klimaatadaptatie, biodiversiteit, een groene gezonde leefomgeving en een actief netwerk. Burgers hebben enorm veel ‘groene’ energie maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Samen met jullie kunnen we de burger hier beter in bedienen. Dit kan ons allemaal helpen. Hier vind je er meer informatie over.

Van pluktuinen tot voedselbossen, van Tiny Houses tot een vergroend bedrijventerrein. Allemaal mooie voorbeelden van biodiversiteit verhogende initiatieven en wellicht bevinden er zich ook mooie initiatieven in jouw gemeente. Laat de burger vooral weten dat Groen Kapitaal bestaat en voor mooie voorbeelden; Neem vooral een hier een kijkje.

Groen Kapitaal helpt bij het ontwikkelen van de juiste communicatie over projecten. Zo adviseren we over inzet social media, communicatiestrategie en juiste tone of voice en image. Zelf zijn we natuurlijk ook te vinden op Twitter, facebook, Linkedin en Instagram. Volg je ons al?

2021-04-08T17:25:05+02:00