ARTIKEL, 4 MEI NRC

UPDATE 10 APRIL

Inmiddels is de naam veranderd naar Boeren van Amstel en kwam de eerste melk afgelopen week uit de gloednieuwe fabriek. Vanaf mei zijn de melkpakken van deze weidevogelboeren op verschillende plekken in en rond Amsterdam beschikbaar. Meer hierover:

Coöperatie Amstelgoed Natuurzuivel (ANZ) bestaat uit twintig agrarische bedrijven in de regio Amstelland. Zij willen gezamenlijk een melkfabriek opzetten voor de productie van streekzuivelproducten voor Amsterdam en omstreken. Het doel is om deze kwalitatief goede streekzuivel van koeien die grazen op de kruidenrijke weilanden in Amstelland, rechtstreeks te leveren aan de detailhandel en consument in de stad.

Korte keten tussen stad en land

De bijzondere kwaliteit streekzuivel wordt dan geheel geproduceerd op minder dan 5 kilometer afstand van de consument. Door de korte keten die ontstaat, krijgt de boer meer geld en hoeft hij minder intensief te boeren. In plaats daarvan kan de boer zich extra inzetten voor het behoud en herstel van het bijzondere landschap in Amstelland. En dat is goed voor de biodiversiteit.

 

 

Initiatiefnemer
Stichting Duurzaam Agrarisch Natuurbeheer en Vogelbescherming
Contactpersoon
algemeen
Locatie
Amstelland