Biodiversiteitsroute Mediapark Hilversum

Biodiversiteitsroute Mediapark Hilversum2022-02-18T10:00:34+01:00

Op de bijenstand van De Media Bij naast de grote blusvijver in het Mediapark staat sinds 2015 een rij bijenkorven.

 

Oprichter en Imker van De Gooise Bij, Ben Bus, maakt zich al jaren zorgen over de achteruitgang van de bijenstand. Hij zocht een unieke plek voor zijn bijen, waar het belang van biodiversiteit veel aandacht zou kunnen krijgen. Hij wordt ondersteund door de locatiemanager Media Parkmanagement en vele mediabedrijven in het park. Op het eerste gezicht lijkt het terrein op een bedrijventerrein. Maar als er doorgelopen wordt over het looppad naar de bijenkorf, waant u zich in een natuurgebied.

Dat terrein is zo’n zestig jaar terug door landschapsarchitect Jan Boon ontworpen als een terrein waarop cultuur en natuur elkaar aanvulden en versterkten. Met de privatisering van het terrein en de komst van nieuwe mediabedrijven verdween een groot deel van Boons ontwerp.

Resultaten tot zover en volgende stappen

Om dit te herstellen werd de Stichting Media NatuurPark opgericht en is een Ecologisch Groenplan geschreven. Aan de hand daarvan en met het oorspronkelijke ontwerp van Boon in het achterhoofd begon de stichting, samen met de terreinbeheerder met het herstel van het park.Er wordt nog een bloemenweide aangelegd bij het meertje en langs het natuurpad komt inheemse beplanting waarmee de biodiversiteit verder wordt verrijkt.

Daarnaast is het de bedoeling dat de plek een educatief karakter krijgt. In de samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam worden verschillende wandelroutes uitgestippeld en digitaal en fysiek zichtbaar gemaakt. Het wandelpad vanaf de Insulindelaan (NTR) tot en met de GNR-Infoschuur biedt voor groepen kinderen onder schoolbegeleiding en bezoekers aan het Media Park de mogelijkheid om natuuropdrachten te maken die het Goois Natuurreservaat kan ondersteunen.

Initiatiefnemer: Stichting Media NatuurPark | Contactpersoon: Ben Bus | Locatie: Mediapark Hilversum

Projectdetails

Status:

Thema:

Share dit via social media!

Ga naar de bovenkant