Stadstuinen die als healing, food en community garden dienen voor buurten en wijken waar deze het hardst nodig zijn.

Het professionele tuinprogramma van deze healing gardens bestaat uit een tuincoach, een vrouw met veel kennis van groen en dit goed kan overbrengen. Naast deze tuincoach is er ook een ‘bloeicoach’ aanwezig en die richt zich voornamelijk op de persoonlijke ontwikkeling van de vrouwen. Wie ben je, waar wil je naar toe, wat zijn je obstakels en hoe kun je die oplossen? Daarin onderscheiden we ons van een ‘gewone’ moestuin.

We geloven in de kracht van groen en onze tuinen dienen als ‘agents of change’ om dichter tot de natuur te komen, dichter tot jezelf en tot de gemeenschap.

Daarom zien we de tuin ook als drie losse onderdelen.

  • de tuin als Healing garden;
  • de tuin als Food Garden;
  • de tuin als Community Garden.

Ons eenjarig tuintraject vormt de basis van Bloei & Groei en werken met een tuincoach en bloeicoach. Hier ervaar je de pure smaak en voldoening van zelf verbouwd voedsel en – met je handen in de aarde – de ontspannende en helende werking van de natuur. Op deze groene oases van rust kweken vrouwen onder begeleiding van een tuincoach verse groenten, fruit, kleurige bloemen en geneeskrachtige kruiden.

Bloei & Groei is altijd op zoek naar mensen die door onze missie zijn geraakt en de handen uit de mouwen willen steken om dit mede mogelijk te maken. Ook staan we open voor nieuwe samenwerkingen.

Voor meer informatie kun je onze website bezoeken.

Initiatiefnemer
Ama Koranteng-Kumi
Contactpersoon
Ama Koranteng-Kumi
Locatie
Amsterdam Zuidoost
Wat is er nodig
Meer samenwerkingen met organisaties