Hallo allemaal,

Wij zijn Jasper en Remy en wij zijn een bedrijf aan het opzetten waarmee we ons richten op natuureducatie voor kinderen. Met ons lesprogramma leveren we een belangrijke bijdrage aan het leergebied “oriëntatie op jezelf en de wereld”.

In een maatschappij waar kinderen veel tijd doorbrengen achter een beeldscherm, nemen wij ze mee de natuur in. Via de natuur laten we kinderen samenwerken, spelen en leiding nemen. Wij streven naar een wereld waarin elk kind zijn eigen kwaliteiten kent en in kan zetten. Door middel van onze avontuurlijke outdoor lessen, vol spel en plezier, worden grenzen verlegd, komen nieuwe vriendschappen tot leven, wordt creativiteit ontwikkeld en de natuur ontdekt!

Wij gaan ons programma op project basis aanbieden aan basisscholen en buitenschoolse opvang organisaties. Hiermee leveren we ook een bijdrage aan het leraren tekort of pedagogische medewerkers te kort omdat ze ons kunnen inhuren voor middagen, dagen, weken en langdurige projecten.
Zelf zijn wij al jaren aan het werk in zowel kinderopvang als op basisscholen en beschikken we over een pedagogische opleiding waaronder de ALO (academie lichamelijke opvoeding).

Het begin van Buitenbazen

Wij hebben allebei een Sociaal Pedagogische opleiding gedaan, waaronder de ALO (academie lichamelijke opvoeding) en SPW. We hebben beiden een tijd in deze sector gewerkt en merken dat we toe waren aan ons eigen plan. Kinderen achter de beeldschermen vandaan halen en ze de mogelijkheden en bijzonderheden van de natuur meegeven. Doordat buiten spellen doen, sporten en van de natuur genieten een van de belangrijkste dingen voor ons is, hebben wij besloten om onze passie te volgen en de kinderen hierin mee te nemen. En zo ontstond Buitenbazen. Vanuit onze passie en overtuiging.

Het lesprogramma

 

Voor Basisscholen: Samen leren in en van de natuur.

Wij bieden een avontuurlijk en sportief lesprogramma in de natuur voor basisschool groepen van 3 t/m 8. Wij zorgen voor een uitdagend lesprogramma met opdrachten waar kinderen samen moeten werken. Ook worden grenzen verlegd, komen eigen kwaliteiten naar boven, wordt er verbinding gemaakt met de natuur en al bewegend heel veel plezier gemaakt. In overleg stellen we het lesprogramma op, zodat het helemaal aansluit bij de ontwikkeling van de kinderen en het groepsproces. Wij nemen alle benodigdheden mee voor een fantastische tijd die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Met ons lesprogramma leveren we een belangrijke bijdrage aan het leergebied “oriëntatie op jezelf en de wereld”.
Wij richten ons onder andere op de volgende kerndoelen:​
– De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
– De leerlingen leren met zorg om te gaan met het milieu.
– De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.
– De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

KERNDOELEN KUNSTZINNIGE ORIËNTATIE:

  • De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
  • De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

KERNDOELEN BEWEGINGSONDERWIJS

  • De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.
  • De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

Voor BSO’s: Samen de natuur ontdekken.

Wij bieden een avontuurlijk en sportief outdoor programma voor kinderen van 7t/m 12 jaar. Dit kan zowel op locatie in Nationaal Park Kennemerland, als op een BSO locatie. Wij zorgen voor een uitdagende spellen en opdrachten voor elk kind. Waarbij grenzen worden verlegd, eigen kwaliteiten naar boven komen, verbinding gemaakt wordt met de natuur en plezier voorop staat. Een uitkomst voor BSO’s die personeel te kort komen of op zoek ik naar stoere buiten spellen. Wij nemen alle benodigdheden mee voor een fantastische dag die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Wat bieden wij:

– Locatie in de natuur of op locatie van de BSO.
– Opvang voor max. 33 kinderen van 7 t/m 12 jaar.
– Enthousiaste gediplomeerde pedagogische medewerkers.
– Een avontuurlijk programma vol spellen en fantastische outdoor activiteiten
– Het programma wordt samen met de kinderen aangepast. Wij stimuleren de eigen inbreng waardoor creativiteit en eigen kwaliteiten geprikkeld worden.
– Wij zorgen voor alle benodigde materialen waaronder eco toilet, spellen en andere materialen.
– evt. verzorgen wij ook een lunch.
– Oneindig veel plezier voor ieder kind!

Waar zijn we naar op zoek?

Wij kijken er gigantisch naar uit om te kunnen starten en zouden het fantastisch vinden om in contact te komen met scholen, BSO’s, geïnteresseerde, de juiste fondsen en investeerders. Crowdfunding loopt inmiddels ook waar we nu al op een bedrag van 2053 Euro zitten. Mocht je willen bijdragen kan dat natuurlijk door op de link te klikken!

Een stukje over ons

Jasper Romeijn:

Als kind ben ik opgegroeid op een zorg-boerderij en was ik altijd buiten te vinden.
Nog steeds ben ik veel in de natuur te vinden en hou enorm van watersporten. Ik geef kitesurf en golfsurflessen aan kinderen en volwassenen. Ook heb ik een lange tijd op een buiten BSO gewerkt. Met BuitenBazen wil ik kinderen meenemen in het gevoel van vrij zijn en helemaal in je kracht staan. Want dat ervaar ik zelf ook als ik met mijn surfplank in het water lig. Door kinderen zelf, op ontdekkingstocht te laten gaan, laat ik kinderen grenzen verleggen en samen werken. Ik ben iemand die altijd opzoek is naar nieuwe uitdagingen en breng dit graag over op kinderen.

Remy Brands:

Ik ben Remy en ben het liefste buiten. Met een camper op pad langs de kust en dan met zonsopgang wakker worden op een surfplank. De golven om me heen, vrienden, vogels, de natuur en ik. Het liefste kook ik op het vuur als de zon weer onder gaat.
Ik ben iemand die elke dag enorm geniet van het leven, met een gitaar onder mijn arm en met een grote groep mensen om me heen, kan mijn geluk niet op. Het liefst neem ik kinderen mee in die avonturen. Ik leer ze hun enthousiasme te volgen en te leren van en met elkaar.

Initiatiefnemer
Jasper Romeijn en Remy Brands
Contactpersoon
Remy Brands
Locatie
Noord Holland, Haarlem en omgeving.
Wat is er nodig
Wij kijken er gigantisch naar uit om te kunnen starten en zouden het fantastisch vinden om in contact te komen met scholen, BSO's, geïnteresseerde, de juiste fondsen en investeerders.