In dit project werken boeren, bedrijven, inwoners en overheden samen om bloemweides te creëren in UNESCO werelderfgoed Droogmakerij de Beemster.

 

Insecten spelen een onmisbare rol in ons ecosysteem. Ze bestuiven fruitbomen, onderhouden de bodem, dienen als voedsel voor vogels en ruimen dood materiaal op. Om vlinders en andere insecten te lokken heeft “De Beemsterling” speciaal voor onze Beemsterpolder een onweerstaanbaar bloemenmengsel samengesteld. Als dit mengsel begint te bloeien is het niet alleen een lust voor het oog maar ook een onweerstaanbare leefomgeving voor onder andere de vlinders, bijen en vogels!

CROWDFUNDING. Doe jij mee?

Beemster boeren zijn bereid gevonden hun grond beschikbaar te stellen om bloemenmengsels te zaaien als voedsel voor bijen en andere insecten. Om het project te financieren zijn wij een crowdfundingactie gestart. We zijn heel blij dat we kunnen starten met de ondersteuning van zuivelcoöperatie CONO Kaasmakers en gemeente Purmerend. De eerste bloemenmengsels zijn besteld!

Daarnaast zijn we met overheden in gesprek om ook het openbaar groen dat zij beheren te laten bijdragen aan het project zodat er goede ecologische verbindingen worden gerealiseerd en de polder volledig in bloei wordt gezet!

Initiatiefnemer
De Beemsterling
Contactpersoon
Danielle Woudstra
Locatie
Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster
Wat is er nodig
Ben jij of ken jij iemand die ons kan helpen aan financiële ondersteuning voor zaaigoed, bewerkingskosten en communicatie? Dan horen we graag van je. Je kunt ons ook zelf financieel steunen, alle kleine beetjes helpen! Voor €1,- draag je al bij aan 1 vierkante meter bloemenlint in Beemster!