De allereerste Groene Kaart van Amsterdam. 

UPDATE

De Groene Kaart is inmiddels te koop. Een prachtig exemplaar voor jezelf of als cadeau vind je hier:

Woensdag 30 juli – ‘Urban Nature Amsterdam’ is de allereerste kaart die uitsluitend alle groene en blauwe plekken in Amsterdam laat zien. Het unieke product is speciaal ontworpen voor bewoners en bezoekers om de stedelijke natuur en het rijke landschap in de omgeving beter te leren waarderen. De grote papieren kaart toont aan hoe groen en blauw Amsterdam kleurt: de parken, (binnen)tuinen, plantsoenen, natuurspeeltuinen, sportvelden, grachten, meren, polders en bossen. De achterzijde is gebruikt als ‘call to action’: ontdek de natuur, draag bij en leer!

Het wordt een grote papieren kaart (890 mm. bij 1000 mm.) die de groene en blauwe plekken van de stad laat zien en mensen uitnodigt om de stad op een andere wijze te ontdekken. Deze unieke kaart, die najaar 2018 gereed zal zijn, wordt een cartografisch juweeltje dat een plek verdient bij ieder huishouden in Amsterdam. 

De achterzijde van onze grote uitvouwbare kaart wordt gevuld met informatie over stadsnatuur voor onder meer scholieren, recreanten, bezoekers en mensen die in de stad wonen en werken. Wat is er bekend over de Amsterdamse natuur, en wat kunnen we ervan leren? Het initiatief van Nature Desks is een ‘call for action’ aan gebruikers om het bestaande groen te koesteren en als bewoner de stad nog groener te maken. 

Deze kaart kunnen wij als sociale onderneming uit Amsterdam mede mogelijk maken dankzij particulieren, gemeente Amsterdam, het fonds Think Nature en IVN Amsterdam. Onze productiepartner is Urban Good, de Britse producent van de veel bejubelde Groene Kaart van Londen die speciaal gemaakt is voor de publiekscampagne om van Londen de eerste ‘National Park City’ ter wereld te maken. Dat is begin 2019 het geval (https://vimeo.com/270421527).

Wat hebben we nodig?

Om de Groene Kaart van Amsterdam te kunnen maken, hebben we nog financiële steun nodig. Via crowdfunding proberen we de helft van de kosten voor het maken van deze kaart te dekken; de andere helft wordt gefinancierd met hulp van fondsen en partners. De crowdfunding staat nu op bijna 80% van het doelbedrag: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/groenekaartvanamsterdam   

Help ons door deze campagne te steunen door de Groene Kaart alvast te bestellen of een van de andere beloningen aan te schaffen. En deel alsjeblieft deze campagne onder liefhebbers van Amsterdam, groen en/of cartografie. Echt bijzonder zijn onze collector’s items: drie unieke zeefdrukken van de Amsterdamse binnenstad, waarbij gebruikt is gemaakt van blauwe inkt, koper en bladgoud. Je hebt met een van de unieke exemplaren van deze zeefdrukken, die in een kleine oplage worden gemaakt, een prachtig product om thuis, op school of op kantoor op te hangen.

Initiatiefnemer
Nature Desks
Contactpersoon
Ioana Biris
Locatie
Amsterdam
Wat is er nodig
Partners en donateurs. Help ons door deze campagne te steunen door de Groene Kaart alvast te bestellen of een van de andere beloningen aan te schaffen. En deel alsjeblieft deze campagne onder liefhebbers van Amsterdam, groen en/of cartografie.