Als je met de natuur werkt, stop je nooit met leren!

Wie zijn wij?

Aan de westrand van Amsterdam verbouwen wij, de Stadsgroenteboeren, meer dan 60 verschillende groenten en meer dan 15 kruiden voor de lokale gemeenschap en de leden van onze Community Supported Agriculture (CSA). De boerderij is klein, en toch produceren we een aanzienlijke hoeveelheid voedsel met behulp van bio-intensieve technieken. We zorgen dat de grond vruchtbaar en gezond is door het gebruik van compost, groenbemesters, en de vele andere ingenieuze manieren die de natuur biedt om de kwaliteit van de grond te verbeteren.

We zijn een team van 5, hebben ons eerste seizoen in 2019 succesvol afgerond en kijken vol enthousiasme uit naar het vervolg van ons avontuur als stadsgroenteboeren! We zoeken naar een manier van leven en werken die ons trots en voldoening geeft. Ons doel is om een gemeenschap rond onze groenten te creëren. Wij geloven in transparantie, samen aan de slag voor biodiversiteit en staan open voor suggesties om op die manier zoveel mogelijk kennis opdoen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Om de biodiversiteit meer kans te geven en te verhogen willen we meer nuttige insecten, egels, vogels, wormen, schimmels en ander bodemleven op onze stadsboerderij in Amsterdam-Nieuw West.

Crowdfunding voor ons heggenproject

Tussen onze groentebedden willen we meerdere heggen plaatsen met meerjarige planten en struiken om de biodiversiteit te bevorderen. Hier is geld voor nodig.  Ben jij of ken jij iemand die ons kan helpen aan financiële ondersteuning voor plantgoed, compost, ondersteuningsmateriaal en mulch. Dan horen we graag van je. Je kunt ons hier ook financieel steunen! Wil je er wel bij vermelden dat het gaat om ons heggenproject?

Tips uit ons groentearchief

Omdat we graag onze kennis met jou en onze leden delen hebben we een mooie archieflijst aangebracht. Zo kun je makkelijk de groenten identificeren, leren hoe ze het best kunnen worden bewaard en gelijk wat kookinspiratie op te doen. Elke groente heeft zijn eigen pagina met foto’s en recepten. Kijk er gerust even doorheen!

 

Initiatiefnemer
de Stadsgroenteboer
Contactpersoon
Lisa Fellmann
Locatie
Lutkemeerweg 262, 1067TH, Amsterdam
Wat is er nodig
financiële donaties voor plantgoed, compost, ondersteuningsmateriaal en mulch