Gezond Natuur Wandelen

Je bent hier: Initiatief » Gezond Natuur Wandelen
Gezond Natuur Wandelen 2018-05-28T15:04:40+00:00

Project Description

Samen wandelen in het groen is gezond, voor lichaam én geest. Daarom organiseren wij wekelijks gratis begeleide wandelingen in de natuur.

Wandelen in het groen
De wandelingen zijn speciaal voor mensen die wat meer willen bewegen en dit niet graag alleen doen. Iedereen is welkom! Bij Gezond Natuur Wandelen draait het om de natuur, het is gezond én sociaal. De mensen die meewandelen, zijn wekelijks een uur lekker in beweging. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even na te kletsen met een kop koffie of thee.

Vrijwillige wandelbegeleiders
Vrijwilligers zijn de motor van onze wandelingen. Een wandelgroep bestaat altijd uit twee vrijwillige begeleiders; één loopt voor en één achter de groep. Alle begeleiders krijgen een wandel- en EHBO-cursus aangeboden. Samen op stap met twee ervaren vrijwilligers geeft zo een veilig gevoel. De wandelbegeleiders vertellen onderweg vaak kort iets over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk.

Dit hebben we nodig
Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt nu op ruim 40 locaties wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan. Vanwege het grote succes groeien we snel. We zoeken vrijwillige wandelbegeleiders voor diverse locaties.

Vind een wandeling in de buurt .

Initiatiefnemer
Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland, Ronald van Zon, projectleider
Locatie
21 gemeenten in Noord-Holland

Details

Status:

Categorie: