Samen wandelen in het groen is gezond, voor lichaam én geest. Daarom organiseren wij wekelijks gratis begeleide wandelingen in de natuur.

UPDATE 09/09

Oprichter Ronald van Zon; “De stichting Gezond Natuur Wandelen groeit gestaag door in Noord-Holland. Inmiddels wordt er in 20 gemeenten op meer dan 40 locaties elke week gewandeld en daarmee de natuur en het groen in de stad bezocht. Tijdens de zogenaamde natuurmomenten wordt kort stil gestaan bij de natuur. De natuurwandelingen zijn populair en op maandag 2 september vond de eerste wandeling in Amstelveen plaats vanuit ontmoetingscentrum de Meent. Mooi weer en een actieve promotie door onze partner Landschap Noord-Holland zorgden voor een goede eerste opkomst van 15 wandelaars. Ook was er een bestuurslid van de volkstuinvereniging bij die ons uitnodigde en rondleidde door het enorm diverse volkstuinencomplex. Volgens Ecoloog Martijn Struif van Landschap Noord-Holland hebben we zelfs nog de zeldzame Luzernevlinder gezien.

Na afloop uiteraard de koffie met de groep waarbij meteen een groepsapp aangemaakt werd.”

Wandelen in het groen
De wandelingen zijn speciaal voor mensen die wa t meer willen bewegen en dit niet graag alleen doen. Iedereen is welkom! Bij Gezond Natuur Wandelen draait het om de natuur, het is gezond én sociaal. De mensen die meewandelen, zijn wekelijks een uur lekker in beweging. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even na te kletsen met een kop koffie of thee.

Vrijwillige wandelbegeleiders
Vrijwilligers zijn de motor van onze wandelingen. Een wandelgroep bestaat altijd uit twee vrijwillige begeleiders; één loopt voor en één achter de groep. Alle begeleiders krijgen een wandel- en EHBO-cursus aangeboden. Samen op stap met twee ervaren vrijwilligers geeft zo een veilig gevoel. De wandelbegeleiders vertellen onderweg vaak kort iets over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk.

Dit hebben we nodig
Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt nu op ruim 40 locaties wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan. Vanwege het grote succes groeien we snel. We zoeken vrijwillige wandelbegeleiders voor diverse locaties.

Vind een wandeling in de buurt .

Initiatiefnemer
Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland, Ronald van Zon, projectleider
Locatie
21 gemeenten in Noord-Holland