Samen meer werk maken van onze groene toekomst

Binnen het project Greenspots Buurtschap Crailo streven wij naar de verbetering van de biodiversiteit in Buurtschap Crailo en het overdragen van meer kennis en enthousiasme voor de natuur onder (toekomstige) bewoners en bedrijven. Verschillende initiatieven dragen hier aan bij.  Zo inspireren wij bezoekers om een grotere soortenrijkdom in de eigen tuin te creëren door het organiseren van vogel-, kikkersafari’s, workshops en lezingen, de verkoop van wilde planten en biologische moestuinplanten, inzaaiacties, composteerworkshops, operatie steenbreek, hulp bij de aanleg van groene daken en gevels en bijvoorbeeld het maken van mezennestkasten ter bestrijding van de eikenprocessierups. Ook worden er bij deze Greenspot  insecten en 42 soorten bonen (eiwittransitie) gekweekt, zijn er wormenhotels en een Bijenschans (iom WUR i.v.m. varoabestendige bijen).

Deze initiatieven dragen bij aan het besef dat we goed voor de natuur moeten zorgen. De Groene Afslag en de AltijdWerkplaats zetten zich hier samen actief voor in. Dat doen wij door “Samen meer werk te maken van onze groene toekomst”. ‘Samen’ door meer werk te creëren, altijd voor iedereen, met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij ieders unieke bijdrage vooral duurzaam en groen wordt ingezet.

Wat is er nodig?

Wij willen meer kennis en kunde in huis halen over hoe een grotere soortenrijkdom van zowel flora als fauna gerealiseerd kan worden. Voor zowel de korte als lange termijn. Daarnaast zoeken wij als Greenspot Buurtschap Crailo aansluiting bij andere initiatieven uit de omgeving.

Heb je expertise over flora en/of fauna, heb je interesse om bij te dragen aan het vergroten van de biodiversiteit of wil je meedenken met onze initiatieven, laat het ons weten via post@altijdwerkplaats.nl.

Meer informatie:

Ontwikkelingen Buurtschap Crailo

De Groene Afslag

AltijdWerkplaats

 

 

Initiatiefnemer
De Groene Afslag / AltijdWerkplaats
Contactpersoon
Regina Berends
Locatie
Laren
Wat is er nodig
Wij willen meer kennis en kunde in huis halen over hoe een grotere soortenrijkdom van zowel flora als fauna gerealiseerd kan worden. Voor zowel de korte als lange termijn. Daarnaast zoeken wij als Greenspot Buurtschap Crailo aansluiting bij andere initiatieven uit de omgeving. Heb je expertise over flora en/of fauna, heb je interesse om bij te dragen aan het vergroten van de biodiversiteit of wil je meedenken met onze initiatieven, laat het ons weten via post@altijdwerkplaats.nl.