Stichting Fortpop is een stichting zonder subsidie en draait geheel op een hechte kern van vrijwilligers.

 

Hotspots van de natuur

Sinds de forten hun militaire functie verloren, konden zij uitgroeien tot ware hotspots van de natuur! Het Fort aan de sint Aagtendijk is een ware oase voor allerlei dieren en planten ondanks de nabijgelegen A9. Door de droge periodes van afgelopen jaren heeft het fort zwaar te lijden gehad en moet voorkomen worden dat de natuur hier verdwijnt. Je kunt dan ook bijdragen aan de crowdfunding die ze gestart zijn.

Educatie en bewustwording

Op ons fort versterken natuur, cultuur, historie en educatie elkaar. Zo organiseren wij rondleidingen over de unieke natuur op en om een fort, ontvangen wij o.a. schoolklassen, is er een moestuin en wordt al het groen natuurlijk begraasd door een uniek soort schapen. Dit alles draagt bij aan de bewustwording over natuurontwikkeling, duurzaamheid en biodiversiteit.

Ons verlanglijstje

Scholen hebben bij ons een unieke leer/werkplek in het groen gevonden en dit kan nog meer uitgebreid worden. Veel werk wordt dan ook gedaan door (groen)vrijwilligers. Door de droge zomers is het groene dak van het fort behoorlijk aangetast. Met jullie hulp kunnen we het forteiland onderhouden en door ontwikkelen tot een bruisende en bloeiende plek met fruit- en kruidentuinen, een bloemenweide/wilde tuin. Een wandelroute voor kinderen, vogelkastjes, insectenhotels, vogeluitkijktoren en een kleine kinderboerderij staan ook op ons verlanglijstje.

Zo kan iedereen optimaal gaan genieten van wat het fort te bieden heeft en kunnen we plek blijven bieden voor natuur, cultuurgeschiedenis, kleinschalige evenementen voor jong en oud, maar ook voor ontspanning en rust. Uniek is het openluchttheater, waar met grote regelmaat muziekuitvoeringen plaatsvinden.

Wat hebben we nodig?

Naast de crowdfunding die we zojuist gestart zijn is het mogelijk om een donatie te doen en bij te dragen aan dit alles. De impact van het inzaaien zal ervoor zorgen dat er een biodivers en in oppervlakte zeer groot, groengebied zal zijn waar insecten, bijensoorten en vogels wel bij zullen varen en behouden blijft voor de toekomst. Voor dit project zoeken wij naast donateurs ook vrijwilligers. Er worden mensen gezocht met al dan niet groene handen, die er plezier in hebben het fort en de buitenruimte samen met ons te onderhouden.

Het zal bijdragen aan ieders welzijn en aan het behoud van de natuur voor de toekomst. Zeker in deze tijd doet een dagje Muziekfort wonderen!

Voor meer informatie: http://www.stichtingfortpop.nl/

 

 

Initiatiefnemer
Stichting Fortpop Beverwijk
Contactpersoon
Simone Groeneveld
Locatie
Muziekfort Beverwijk
Wat is er nodig
Netwerken aanspreken en zodoende een groter bereik genereren om ons initiatief tot een succes te maken!