Hof van Acta is een uniek stukje groen naast het Actagebouw in stadsdeel Slotervaart, met het doel om het bestaande terrein om te vormen naar een voedselbos. Een voedselbos waar het hele jaar door eetbare gewassen worden geteeld en kunnen worden geoogst.

Hof van Acta

De komende decennia planten zij in Amsterdam-Slotervaart een voedselbos aan. “Als we om ons heen kijken zien we dat de stad snel verandert. Het wordt steeds drukker. Er wordt veel gebouwd, Amsterdam versteent. De luchtvervuiling ligt boven de toegestane normen, de grond vervuilt.” Dat moet toch anders kunnen.
De vereniging heeft een stuk grond geadopteerd en willen daar een voedselbos van maken. Voedselbossen geven antwoord op deze duurzaamheidsvraagstukken. Denk aan bodemverbetering, waterbuffers, CO₂-opslag, luchtfiltering, verkoeling en natuurlijk voedsel in de vorm van noten, fruit en groente. Een voedselbos laat natuur en voedselproductie samengaan.

Om het voedselbos Hof van Acta te realiseren gaan we zo’n honderd verschillende soorten aanplanten, bijvoorbeeld notenbomen, fruitbomen, vruchtenstruiken.

Wat is er nodig?

Publiciteit & vrijwilligers

Initiatiefnemer
Hof van Acta
Contactpersoon
A.Geven
Locatie
Amsterdam