Le Compostier ontwerpt en bouwt wormenhotels voor buurtcompost projecten en voor kleine horeca ondernemers die hun eigen gft-afval op duurzame wijze willen verwerken.

 

Le Compostier

Le Compostier heeft als doel voedselproductie en biodiversiteit in de stad te bevorderen. Door stadsbewoners te stimuleren om te gaan composteren in de stad worden waardevolle stoffen behouden. Gebruik van de wormencompost draagt bij aan een gezonde bodem en bodemleven. Tegelijkertijd bieden de wormenhotels ruimte aan bijenplanten en eetbaar groen.

Verduurzamen van steden

De wormenhotels van Le Compostier hebben de afgelopen jaren laten zien dat composteren op straat in de stad mogelijk is. Zij leveren op die manier een bijdrage aan het verduurzamen van steden. Steeds meer stadsbewoners en bedrijven verspreid over Amsterdam gebruiken de wormenhotels om hun eigen gft-afval tot rijke wormencompost te verwerken. Zo helpen ze de stad te vergroenen.

Wat is er nodig?

– fondsenwerven

– geld

– website

– praktische hulp bij productie en verpakken.

Filmpje over de WºRM21

Al lange tijd stond dit op zijn verlanglijstje: het wormenhotel aan te kunnen bieden als een bouwpakket. En nu is het zover. Het eerste bouwpakket wormenhotel is nu beschikbaar voor groepen die graag samen een wormenhotel willen bouwen. Kijk hier hoe jij je eigen wormenhotel bouwpakket kunt bestellen en bouwen.

De WºRM21 is een praktisch en stijlvol ontworpen composteer meubel dat geplaatst kan worden op straat om daar lokaal groen afval te verwerken tot levende grond. In het meubel leeft een complex eco-systeem waarbinnen de compostwormen een heel belangrijke rol spelen.

De WºRM21 is zo ontworpen dat iedereen die een beetje handig is het zelf kan bouwen met het bouwpakket van Compostier. In het bouwpakket zitten alle onderdelen, op maat gemaakt en voorzien van gaten op de juiste plek. Het enige dat nog zelf gekocht moet worden is wat lijm en verf. In de handleiding staat precies aangegeven wat er nog aan extra zaken gekocht of geregeld dienen te worden voordat het vermicomposteermeubel gebouwd en in gebruik genomen kan worden. Met een minimum aan gereedschap kan iedereen het wormenhotel nu zelf bouwen.

In een duidelijke bouwhandleiding wordt stap voor stap getoond hoe de onderdelen verbonden moeten worden. De schroeven en bouten zitten bij het pakket inbegrepen. Voor kopers van het bouwpakket is er ook de mogelijkheid om korte filmpjes te zien die het bouwen per stap laten zien, dit ter verduidelijking van de bouwhandleiding.

 

Initiatiefnemer
Rowin Snijder
Contactpersoon
Rowin Snijder
Locatie
Nederland