Onkruidenboter

Je bent hier: Initiatief » Onkruidenboter
Onkruidenboter 2018-05-15T15:50:07+00:00

Project Description

Van de Koe wil meer landschap met koeien én weidevogels. Dit doen zij door aansprekende zuivelproducten op de markt te brengen en boeren financieel te ondersteunen hun zuivelproductie met natuur te combineren.

Onkruidenboter

Van de Koe wil meer landschap met koeien én weidevogels. Weilanden vol kruiden en insecten en daardoor een aantrekkelijke plek voor weidevogels zoals de grutto. Dit doen zij door aansprekende zuivelproducten op de markt te brengen en boeren financieel te ondersteunen hun zuivelproductie met natuur te combineren. Hun zogenoemde Onkruidenboter.

Ze zijn begonnen met het leveren van culinaire onkruidenboter aan een klein aantal eerste klanten. Biologische natuurinclusieve boter, met aandacht voor de natuur.

Over ons

Martijn woont in het Amstelland en runt een kookstudio op een boerderij. Hij ziet om zich heen het Amstelland in rap tempo veranderen. Steeds een verder oprukkende stad, boeren die gedwongen worden om te kiezen voor groene vlaktes i.p.v een diversiteit aan kruiden en minder weidevogelgeluiden in de weides.

Roel zag met zijn commerciële achtergrond in marketing en sales de wereld omtrent voeding snel veranderen. Overal ontpoppen zich ambachtelijke en authentieke versies van producten die jarenlang onveranderd waren. Kruidenboter bleef in zijn optiek echter mijlenver achter en zag een kans om daar verandering in te brengen.

Dit hebben we nog nodig

Publiciteit

Initiatiefnemer
Van De Koe
Contactpersoon
Martijn Postma of Roel Kramer
Locatie
Nederland

Details

Status:

Categorie: