Park om de Hoek

Je bent hier: Initiatief » Park om de Hoek
Park om de Hoek 2018-05-31T08:16:38+00:00

Project Description

Park om de Hoek transformeert versteende plekken in de openbare ruimte tot groene ontmoetingsplekken met bewoners, bedrijven en overheid.

Publiek-private samenwerking

Park om de Hoek maakt buurten leefbaarder en gezonder, en biedt oplossingen aan meerdere stedelijke vraagstukken zoals wateropvang, biodiversiteit, stedelijke koeling en sociale cohesie. Park om de Hoek breekt het speelveld open, waardoor iedereen de mogelijkheid krijgt om de stad vorm te geven. Bewoners nemen het initiatief om hun buurt groener en mooier te maken, maar ook publieke en private partijen dragen bij.

Jij maakt de stad

De bewoners zijn aan zet. Zij melden zelf een potentiële plek voor een park, die ze samen met andere buurtbewoners willen ontwikkelen. Het ontwerp en het beheer liggen in hun handen. Park om de Hoek biedt de benodigde ondersteuning bij het maken van het ontwerp, de financiering, organiseren van beheer en onderhoud en mobiliseren van de buurt.

Wat is er nodig?

Inmiddels zijn er 4 Parken om de Hoek: 2 in Amsterdam-Oost en 2 in Amsterdam-Noord. Maar elke buurt in elke stad verdient een Park om de Hoek. Daarvoor hebben we publieke en private partijen nodig met dezelfde ambitie. Samen verkennen we een partnership en maken we de openbare ruimte weer groen.

Initiatiefnemer
De Gezonde Stad
Contactpersoon
Raksha Hoost
Locatie
Amsterdam
Wat is er nodig
Partnerships met publieke en private partijen