Red de Rijke Weide

Je bent hier:-Red de Rijke Weide
Red de Rijke Weide 2018-05-17T10:19:14+01:00

Project Description

Samen met de Vogelbescherming ervoor zorgen dat weidevogels niet uit het Nederlandse landschap verdwijnen, en een bijdrage leveren aan het vergroten van de biodiversiteit.

 

Red De Rijke Weide

Grutto’s en andere weidevogels dreigen uit te sterven in ons land. Op de vaak intensief bewerkte weilanden vinden ze geen voedsel en schuilplaats voor hun kuikens. Alleen in weides vol bloemen, kruiden en insecten kunnen ze veilig broeden en hun kuikens grootbrengen. De meeste weilanden zijn echter zo strak als een biljartlaken: kort groen gras zonder bloemen, zonder leven.

In diverse gebieden werken we samen met weidevogelboeren om dit jaar 100.000 m2 Rijke Weide te ontwikkelen. Help ons zoveel mogelijk vierkante meters Rijke Weide te maken. Met 5 euro kunnen we al 10 meter omvormen.

Hier werken we samen aan Rijke Weides

In diverse gebieden ondersteunen we weidevogelboeren om meer rijke weide te ontwikkelen. Er wordt bijvoorbeeld ruige mest gebruikt, en een hoger waterpeil. Dit levert bloemen en kruiden op, wat weer insecten aantrekt. Voedsel voor weidevogels! Ook worden nesten actief beschermd en wordt het maaien uitgesteld zodat kuikens rustig kunnen opgroeien.

Dit hebben we nog nodig

Elke meter telt! Red 10 m2 Rijke Weide voor €5,-

Initiatiefnemer
Vogelbescherming Nederland
Contactpersoon
Servicecentrum van Vogelbescherming
Locatie
Nederland

Details

Status:

Categorie: