Grootse groene dingen doen door klein te wonen.

 

In de gemeente Bergen is de wooncoöperatie Tiny House Schoorl opgericht door een gemotiveerde groep mensen in de leeftijd van 26 tot 73 jaar.

Zij willen klein en duurzaam wonen. In totaal gaat het om het bouwen en permanent bewonen van 8 *tiny houses, te bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De huisjes zullen staan op een vaste fundering.

Met een subsidie van de provincie Noord-Holland wordt er op dit moment in goed overleg met de gemeente Bergen NH een haalbaarheidsonderzoek gedaan. Het bekende Bergense architectenbureau Min 2 Bouw-Kunst is de projectleider van deze fase.

De wooncoöperatie zoekt hulp

Wooncoöperatie Tiny House Schoorl wil niet alleen de huisjes ecologisch en duurzaam bouwen, maar ook heel graag natuurinclusief. Hier kan ze nog wel wat hulp bij gebruiken.

Wat zoeken wij ?

  • Tips en adviezen waarmee zo maximaal als mogelijk natuurinclusief kan worden gebouwd in het overgangsgebied van strandwal naar strandvlakte.
  • Advies over het verhogen van de biodiversiteit van de omgeving en over de mogelijkheden voor een zogenaamd tiny forest.
  • Ook zoeken wij iemand die voor de locatie een ‘plankaart’ kan tekenen waar al het groen mooi in samenkomt.

Ben jij of ken jij iemand die de wooncoöperatie kan helpen en onze  ideeën tot werkelijkheid te brengen? Neem dan contact op met Monique van Orden

*Marjolein Jonker van stichting Tiny House Nederland : “Een Tiny House is een nieuwe woonvorm met een duidelijke onderliggende filosofie. Het zijn kleine, volwaardige en vrijstaande woningen met een vloeroppervlak van maximaal 50 vierkante meter, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.  Er zijn twee soorten Tiny Houses te onderscheiden: verplaatsbare en niet-verplaatsbare Tiny Houses. Verplaatsbare Tiny Houses zijn meestal gebouwd op wielen en staan veelal op braakliggende terreinen, met als doel hier tijdelijk te wonen. Niet-verplaatsbare Tiny Houses zijn gebouwd op een vaste fundering en bevinden zich op een locatie waar ze permanent blijven staan.
Initiatiefnemer
wooncoöperatie Tiny House Schoorl
Contactpersoon
Monique van Orden
Locatie
Bergen
Wat is er nodig
Tips en adviezen waarmee zo maximaal als mogelijk natuurinclusief kan worden gebouwd in het overgangsgebied van strandwal naar strandvlakte. Advies over het verhogen van de biodiversiteit van de omgeving en over de mogelijkheden voor een zogenaamd tiny forest. Ook zoeken wij iemand die voor de locatie een ‘plankaart’ kan tekenen waar al het groen mooi in samenkomt.