Tuin van Eden, een biologische zelfoogst-groententuin

Je bent hier:-Tuin van Eden, een biologische zelfoogst-groententuin
Tuin van Eden, een biologische zelfoogst-groententuin 2021-01-14T10:40:20+01:00

Project Description

Wat is de Tuin van Eden?

Een biologische zelfoogst-groentetuin volgens het CSA principe (Community Supported Agriculture). In het Nederlands noemen we dit Pergola- landbouw /gemeenschapslandbouw. De tuinder gaat een duurzame relatie aan met de leden van de CSA.
Als lid mag je elke week zelf de groenten komen oogsten, van de maanden mei t/m november. Daarbij ben je ook een soort aandeelhouder van de tuin, omdat je voor minimaal een jaar ‘meedoet’ en vooraf betaalt zodat de tuinder plant- zaaigoed en materiaal kan inkopen en zo blijven voortbestaan.

De voordelen van de Tuin van Eden

Als lid mag je meebeslissen over wat er geteeld wordt, inzage krijgen in bedrijfsvoering en boekhouding van de tuinder, meehelpen in de tuin, krijg je instructies en recepten en ben je deel van een gemeenschap. Deze verbinding met de tuin houdt ook in dat je accepteert hoe de oogst is, bij een goed jaar krijg je meer oogst, maar ook minder bij een minder goed jaar.
Omdat de tuinder de druk niet heeft van de conventionele markt en de prijs van de tussenhandelaren, hoeft hij de bodem niet uit te putten en kan tuin van Eden zich richten op het behoud en herstel van de bodem, de biodiversiteit en de vitaliteit (geen opgejaagde groenten).
De afstand tussen mensen en hun voedsel word letterlijk en figuurlijk teruggebracht en geeft verbinding met de natuur en zijn seizoenen.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een financierder om de investeringskosten van het eerste jaar te kunnen betalen. Ook zoeken we vrijwilligers die zouden willen helpen in de tuin. Ken je mensen met kennis of interesse, neem dan zeker even contact op met Joseba Vroegop.

Initiatiefnemer
Tuin van Eden
Contactpersoon
Joseba Vroegop
Locatie
Schoorl
Wat is er nodig
Ik heb een financierder nodig om de investeringskosten van het eerste jaar te kunnen betalen. En vrijwilligers die mij zouden willen helpen in de tuin.