Een ecologisch voedselbos op 5 ha provinciaal eigendom. Doel is een toename van de biodiversiteit op een zogenaamde ‘overhoek’.

De provincie stelt als Groene Koploper een stuk grond van 5 ha ter beschikking aan stichting De Groene Oase. Voorheen was dit stuk grond een populierenbos met een beperkte biodiversiteit. Met vrijwilligers wordt dit stuk grond nu omgetoverd tot een voedselbos en paradijs voor mens en dier… Een ware groene oase.

We voegen allerlei bomen en planten toe aan de bestaande biodiversiteit. Hierdoor wordt het nog interessanter voor bijvoorbeeld bijen, vlinders en vogels. En voor de inwoners van Alkmaar-Noord, Koedijk, Bergen en andere plaatsen in de buurt.

De eerste bomen zitten inmiddels in de grond. Hiermee laten we zien dat zogenaamde ‘overhoeken’ bruikbaar zijn voor verschillende doeleneinden. Zolang de biodiversiteit maar toeneemt. Weer een voorbeeld van een natuurcombinatie!

Dit hebben we nog nodig

Aandacht… want alles wat aandacht krijgt dat groeit.

UPDATE

Op 14 december won het voedselbos de Gouden Roerdomp tijdens het Groen Kapitaal congres. Ze werd verkozen tot beste pitch. Lees hier meer over in ons liveblog van die dag.

CROWDFUNDING

Tot eind december 2018 kan er nog gedoneerd worden op Crowdfunding voor de Natuur.

Initiatiefnemer
Stichting de Groene Oase
Contactpersoon
Inge den Hartog
Locatie
Naast de N504 in Koedijk