Maak je eigen omgeving een stukje groener door er één tegel uit te halen en er bloemzaad in te planten. Hartstikke fijn voor de wilde bij!

Waarom is een groene tuin belangrijk?

Minder tegels in tuinen en straten en meer ruimte voor levend groen is belangrijk voor de biodiversiteit. Groen zorgt voor een natuurlijke waterafvoer, beperkt hittestress en voor genoeg leefruimte voor kleine dieren en insecten. Daarnaast is groen belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Dus, wat dacht je ervan?

Tegel eruit, planten erin!

Wat heb je nodig?

  • Een schep(je)
  • Biologische tuinaarde of potgrond
  • Wilde bloemenzaadjes

Tip: je kunt gerust ‘oude’ potgrond uit je potten van vorig jaar gebruiken als je niets in huis hebt. Wilde bloemen doen het op elke grondsoort. Dat is ook nog eens lekker duurzaam!

Zo maak je het:

Kies een stenige plek uit waar jij over een aantal weken de bijen wilt horen zoemen. Zet je schep tussen de stenen om ze eruit te wippen. Kijk goed naar de ondergrond, waarschijnlijk ligt hier zand. Schep ongeveer 5-10cm zand weg. Vul het gat met aarde en meng het een klein beetje door de ondergrond heen. Strooi de zaadjes uit en bedek deze met een dun laagje aarde. Geef tot slot de zaadjes water. Et Voilà! Samen maken we Nederland een stukje groener!

Greenspot Stadzigt Naardermeer

Wist je dat Greenspot Stadzigt Naardermeer ook op deze manier Natuurgebied Naardermeer vergroent? Steensoorten en beton eruit en natuurlijke streekeigen beplanting en groene bodembedekking erin. Lees er hier meer over.