Groene gezonde leefomgeving

Je bent hier:--Groene gezonde leefomgeving
Groene gezonde leefomgeving 2021-01-28T09:44:55+01:00

Groene gezonde leefomgeving

Uit onderzoek blijkt steeds duidelijker hoe belangrijk groene wijken en de nabijheid van natuurgebieden zijn voor gezondheid en welzijn van inwoners. Het groen van bomen en planten in de stad biedt meer dan alleen een fraai uitzicht. Groen is veel meer dan decoratie. Een groene omgeving verhoogt de kwaliteit van ons leven. Patiënten herstellen sneller in een groene omgeving, inwoners van groene buurten doen minder vaak een beroep op zorgfaciliteiten, werknemers van bedrijven in een groene omgeving voelen zich prettiger. Ook nodigt een stadspark, mensen uit tot recreatie en bewegen, wat weer een positieve invloed heeft op de gezondheid.

Kinderen die dichter bij de natuur leven, groeien harmonieuzer op en presteren aantoonbaar beter op school. Er komen dan ook steeds meer scholen bij die ervoor kiezen om hun schoolpleinen te vergroenen.

Toolbox

Er bestaan al diverse sites waarop gemeenten informatie kunnen ophalen over een groene gezonde leefomgeving. Wij hebben de belangrijkste informatiebronnen over dit thema voor gemeenten op een rijtje gezet.